10 år med en utmaning

Ett nytt år har börjat och våren hade kommit till de södra delarna av landet med härliga möjligheter till barmarkslöpning. Plötsligt kom det bakslag, mera vinter, men det är inget ovanligt och går snart över. Förhoppningsvis innan det är dags för årets första 100 miles, TEC den 19-21 april. Innan dess lite om förra året och lite nytt för året i denna challenge.

Kullamannen 2023

I november förra året var det Kullamannen på ännu en ny bansträckning som bjöd på nya utmaningar. Trots alla dessa blev det till slut 434 finishers på 100 miles loppet, med bred marginal rekord för ett svenskt 100 miles lopp. Av alla som nådde mållinjen var det 4 som också gjorde det för The Swedish 100 miles challenge. Ett stort grattis till Jonas Bergström, Daniel Andersson, Juha Kamppinen och Oscar Adielsson.

10 års jubileum

2024 är det 10 års jubileum. Det allra första 100 miles loppet som kunde leda fram till en challenge finish och väst var TEC 2014. Ett knappt år senare, när GAX och BRR var genomförda, var det dags för Arctic Ultra och där gick de 4 första i mål med sin challenge. Fredrik Engdahl, Fredrik Norlin, Kristian Ekfors och Peter Bengtsson blev pionjärerna.

I och med Kullamannen 2023 har vi nu totalt fått 89 finishers. Frågan är om vi får chansen att dela ut väst nr 100 under detta jubileumsår och vem det i så fall blir som tar hem den?

NYTT fr.o.m. 2024: Anmälan för att få västen

För att vi skall få lite lättare att ha koll på vilka som satt upp som mål att genomföra denna challenge. För att ha större chans att ha rätt väst på plats vid rätt målgång och för att kunna säkra en startplats där det behövs vill vi att ni från nu anmäler er så snart ni genomfört den första av de fyra 100 miles loppen som ni satsar på för att genomföra denna challenge. Tills vidare gör ni det genom att skicka ett mail till…

bo.johansson.1960@gmail.com

Ange:
– Namn
– Vilket lopp ni räknar med för er finish
– Storlek på väst (det finns både herr och damstorlekar)
– Adress (om vi i undantagsfall måste skicka västen efteråt)

TEC 2024

Om bara några dagar är det dags för TEC med nya möjligheter att genomföra ett 100 miles. I år är det minst en som kan ta hem sin väst där. Ola Häggström startar på 200 miles, men som reglerna är så gäller det som en 100 miles finish för västen, om han tar sig minst 100 miles. Lycka till Ola!

Det kan vara en till som kan ta hem västen på TEC, en som har fullföljt de 3 senaste loppen, men än så länge inte är med i startlistan för TEC. Vi får se om det blir en andra väst vid målet på TEC.

GAX 2024

När startfältet samlas i Ystad till sommaren för årets GAX kan det vara 4 som är på väg att ta hem sin väst när de fullföljt varvet på Österlen och är tillbaka i Ystad. Först måste de förstås fullfölja TEC och sedan ta sig till startlinjen i Ystad, vilka de är återkommer vi till när det närmar sig.

Lämna en kommentar